Follow Us

:: © 2016 Boex ::

Danish dining

As strong advocates of reclaimed and recycled materials, this Danish restaurant designed by Genbyg ticks a lot of boxes. Whether it’s the re purposed windows slotted together to create a large central plant filled greenhouse, the shelves behind the bar made from file drawers salvaged from Denmark’s National Museum or the lamps formed using old milk cans, we love the care taken by the design team and founders of Vakst to create a space built on principles of environmental sustainability.

Community kitchen

The most beautiful soup kitchen you did ever see designed by Ilse Crawford.

“The brief was simple: to make it beautiful, a universal pleasure that is often missing from social projects,” she continued. “This not only brings dignity to the space but also – rather more pragmatically – makes a space that is welcomed by the community and attractive to hire after hours.”

soup kitchen interior designed by Ilse Crawford

Lyles London

With strong references to the original Tea Building and British manufacturing and design of the mid-20th century, Lyle’s has an uncomplicated, simple aesthetic which we are very taken with. B3 designers have chosen to highlight the architectural features of the Tea Building using a modern palette of materials to great strength. Poured concrete flooring with white crackle glazed tiles and painted brick create a sophisticated, yet un-intimidating space where people can relax and dine. The attention to joinery details is present throughout with subtle contrasts in woods using rich Iroko and warm oaks. Nods to quality British designers such as the reclaimed Ercol stick back chairs gives the design longevity and authenticity.

All in the detail

We are always pleased to find projects that retain original features and pay homage to a building’s past. Appareil Architecture have tastefully converted a dilapidated industrial facility into a stylish yet unpretentious restaurant that features fire pits, exposed concrete columns and red brick. Raw materials such as steel, wood and concrete were chosen to reference the spirit of the place. The architect’s have placed an open kitchen in the heart of the room to foster a lively atmosphere and create theatre for guests dining.

Noma Australia

How to brief an interior designer…

Pendant lights for new London Restaurant

Boex ‘Cove’ wicker pendant lights

West Bakery

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google