Follow Us

:: © 2016 Boex ::

Queen Mary’s Hospital Collaborative Wall Graphic

Wall graphic created from paint and collage art workshop

 

Having previously worked with Oxleas NHS Foundation Trust on the design for their new Acorns Children’s Center, we recognised the value of a co-design workshop in delivering an inclusive, collaborative wall graphic. The aim for the workshop was to work alongside staff and service users from Adults with Learning Disabilities(ALD) to develop an artwork that could provide a positive focal point in the waiting area.

painting at the workshop for healthcare environment

collaging the cut paper painted at the Oxleas art workshop run by Boex

A photographic competition captured the attention of many and provided the perfect starting point for the design. We believe less is more when it comes to a successful workshop which is why we chose to break the workshop into three simple components; painting, cutting and collaging. Layer by layer, service users worked together to create the essence of the photograph building in depth, perspective and texture. We wanted everyone involved to feel empowered to think like artists and designers and be confident they had all had an important part to play.

healthcare waiting room interior

All in the detail

We are always pleased to find projects that retain original features and pay homage to a building’s past. Appareil Architecture have tastefully converted a dilapidated industrial facility into a stylish yet unpretentious restaurant that features fire pits, exposed concrete columns and red brick. Raw materials such as steel, wood and concrete were chosen to reference the spirit of the place. The architect’s have placed an open kitchen in the heart of the room to foster a lively atmosphere and create theatre for guests dining.

Willow Wave

How to brief an interior designer…

Nursery School Design

Very clever and simple design for a children’s nursery in Berlin, designed by Baukind.

Teenage Waiting Area

We just want to say a big thank you to all the Staff and patients who helped with the design of Teen waiting area for the Oncology Unit at Addenbrooke’s Hospital. Here are a few photos of the completed project.

_MG_2386

_MG_2404

_MG_2463

Primary School Design

Aberrant Architecture, use simple colours and bespoke furniture made from ply, to refurbish Rosemary Works School in East London

aberrant-architecture-rosemary-works-school-london-designboom-05

aberrant-architecture-rosemary-works-school-london-designboom-03

aberrant-architecture-rosemary-works-school-london-designboom-02

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google