Follow Us

:: © 2016 Boex ::

Queen Mary’s Hospital Collaborative Wall Graphic

Wall graphic created from paint and collage art workshop

 

Having previously worked with Oxleas NHS Foundation Trust on the design for their new Acorns Children’s Center, we recognised the value of a co-design workshop in delivering an inclusive, collaborative wall graphic. The aim for the workshop was to work alongside staff and service users from Adults with Learning Disabilities(ALD) to develop an artwork that could provide a positive focal point in the waiting area.

painting at the workshop for healthcare environment

collaging the cut paper painted at the Oxleas art workshop run by Boex

A photographic competition captured the attention of many and provided the perfect starting point for the design. We believe less is more when it comes to a successful workshop which is why we chose to break the workshop into three simple components; painting, cutting and collaging. Layer by layer, service users worked together to create the essence of the photograph building in depth, perspective and texture. We wanted everyone involved to feel empowered to think like artists and designers and be confident they had all had an important part to play.

healthcare waiting room interior

Light-emitting wood at Cabrini Hospital Malvern

Breathing Colour

Breathing Colour by acclaimed Dutch designer Hella Jongerius at London’s Design Museum, is an installation-based exhibition that takes a deeper look at the way colour behaves, exploring shapes, materials, shadows and reflections. The way we experience colour depends on the quality of light. However, the quality of light especially daylight, changes throughout the day. To reflect this, the exhibition includes spaces and installations that explore the relationship between colour and light at different times of the day.

Community kitchen

The most beautiful soup kitchen you did ever see designed by Ilse Crawford.

“The brief was simple: to make it beautiful, a universal pleasure that is often missing from social projects,” she continued. “This not only brings dignity to the space but also – rather more pragmatically – makes a space that is welcomed by the community and attractive to hire after hours.”

soup kitchen interior designed by Ilse Crawford

Noma Australia

Windows of opportunity

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google